Navigatie

Onderstaand vindt u de algemene voorwaarden van Baby Lemonade. Op alle leveringen, diensten en overeenkomsten van of met Baby Lemonade als ook op deze voorwaarden is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.

Artikel 1 – Definities
In deze voorwaarden wordt verstaan onder:
Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;
Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en een overeenkomst op afstand aangaat met Baby Lemonade;
Dag: kalenderdag;
Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;
Modelformulier: het modelformulier voor herroeping die Baby Lemonade ter beschikking stelt die een consument kan invullen wanneer hij gebruik wil maken van zijn herroepingsrecht.
Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt;
Overeenkomst op afstand: een overeenkomst waarbij in het kader van een door Baby Lemonade georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten en/of diensten, tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand;
Techniek voor communicatie op afstand: middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst, zonder dat consument en ondernemer gelijktijdig in dezelfde ruimte zijn samengekomen.
Algemene Voorwaarden: de onderhavige Algemene Voorwaarden van Baby Lemonade.

Artikel 2 – Identiteit
Naam onderneming; Baby Lemonade
Vestigingsadres; Doornenburg 152 te Alphen aan den Rijn (geen bezoekadres)
E-mailadres; info@babylemonade.nl
KvK-nummer; 72774312
BTW-identificatienummer; NL859232207B01

Artikel 3 – Toepasselijkheid
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk via de webshop op afstand tot stand gekomen overeenkomst tussen Baby Lemonade en de consument. Leveringen die op een andere wijze tot stand zijn gekomen, vallen buiten het toepassingsbereik van onderhavige algemene voorwaarden.

Artikel 4 – Het aanbod
1. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.
2. Het aanbod is vrijblijvend. Baby Lemonade is gerechtigd het aanbod te wijzigen en aan te passen.
3. Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van het product. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door de consument mogelijk te maken. Afbeeldingen die Baby Lemonade gebruikt, zijn een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten. Alle afbeeldingen en specificaties gegevens in het aanbod zijn echter een indicatie en kunnen geen aanleiding zijn tot schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst. Baby Lemonade kan dan ook niet garanderen dat de weergegeven kleuren exact overeenkomen met de echte kleuren van de producten. Dergelijke verschillen, alsmede kennelijke vergissingen of kennelijke fouten in het aanbod binden Baby Lemonade niet.

Artikel 5 – De overeenkomst
1. De overeenkomst komt tot stand op het moment van aanvaarding door de consument van het aanbod middels een definitieve bestelling via www.babylemonade.nl.
2. Van een definitieve bestelling is sprake indien de consument betaling heeft voldaan of heeft gekozen voor een betaling achteraf.
3. Na de definitieve bestelling bevestigt Baby Lemonade de bestelling door middel van een bestelbevestiging naar het door de consument opgegeven e-mailadres, met daarin in ieder geval een overzicht van de bestelde artikelen, het factuurnummer en het afleveradres.
4. Baby Lemonade is gerechtigd een bestelling of aanvraag te weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden te verbinden.
5. Bij het plaatsen van een bestelling gaat de consument akkoord met deze algemene voorwaarden.

Artikel 6 - Prijzen
Alle genoemde prijzen zijn in euro`s, inclusief 21% BTW en exclusief verzendkosten. Zolang de overeenkomst niet definitief tot stand is gekomen, is Baby Lemonade bevoegd het aanbod, de vermelde prijzen alsmede de voorwaarden te wijzigen.

Artikel 7 – Herroepingsrecht
1. De consument kan een overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een product gedurende een bedenktijd van minimaal 14 dagen zonder opgave van redenen ontbinden.
2. De in lid 1 genoemde bedenktijd gaat in op de dag nadat de consument het product heeft ontvangen.
3. Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat de consument het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen.
4. De consument is aansprakelijk voor waardevermindering van het product die het gevolg is van een manier van omgaan met het product die verder gaat dan toegestaan in lid 1.

Artikel 8 – Uitoefening van het herroepingsrecht door de consument en kosten daarvan
1. Als de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, meldt hij dit binnen de bedenktermijn door een e-mail te sturen naar info@babylemonade.nl of door het contactformulier op de website in te vullen.
2. Zo snel mogelijk, maar binnen 14 dagen vanaf de dag volgend op de in lid 1 bedoelde melding, zendt de consument het product terug.
3. De consument zendt het product conform het door Baby Lemonade op www.babylemonade.nl verstrekte verzend- en retourbeleid terug.
4. Het risico en de bewijslast voor de juiste en tijdige uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij de consument.
5. De consument draagt het risico en de kosten van het terugzenden van het product.
6. Zodra Baby Lemonade het modelformulier heeft ontvangen, stuurt zij na ontvangst van deze melding onverwijld een ontvangstbevestiging.
7. Zodra het retour gemelde product conform het verzend- en retourbeleid is ontvangen en goedkeurd, maar uiterlijk binnen 14 dagen na de retourmelding, crediteert Baby Lemonade het reeds door de consument betaalde op het bankrekeningnummer van de consument of komt de nog te betalen factuur te vervallen.

Artikel 9 – Uitsluiting herroepingsrecht
Baby Lemonade kan navolgende producten uitsluiten van het herroepingsrecht:
1. die door Baby Lemonade tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument;
2. die duidelijk persoonlijk van aard zijn;
3. waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop Baby Lemonade geen invloed heeft;
4. voor hygiënische producten waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken;
5. Andere producten waarbij uitdrukkelijk en tijdig voor het sluiten van de overeenkomst, is vermeld dat het herroepingsrecht niet van toepassing is.

Artikel 10 – Conformiteit en Garantie
1. Baby Lemonade staat er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften.
2. Eventuele gebreken of verkeerd geleverde producten dienen binnen 4 weken na levering per e-mail te worden aangemeld door te mailen naar naar info@babylemonade.nl of via het het contactformulier op de website en dienen binnen daarna binnen 2 weken te worden geretourneerd overeenkomstig het op www.babylemonade.nl gepubliceerde verzend- en retourbeleid.
3. De garantietermijn van Baby Lemonade komt overeen met de fabrieksgarantietermijn. Baby Lemonade is echter te nimmer verantwoordelijk voor de uiteindelijke geschiktheid van de producten voor elke individuele toepassing door de consument, noch voor eventuele adviezen ten aanzien van het gebruik of de toepassing van de producten.
4. De garantie geldt niet indien:
a. De consument de geleverde producten zelf heeft gerepareerd en/of bewerkt of door derden heeft laten repareren en/of bewerken;
b. De geleverde producten aan abnormale omstandigheden zijn blootgesteld of anderszins onzorgvuldig worden behandeld of in strijd zijn met de aanwijzingen van Baby Lemonade en/of op de verpakking behandeld zijn

Artikel 11 – Levering en uitvoering
1. Baby Lemonade zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van producten.
2. Als plaats van levering geldt het adres dat de consument aan Baby Lemonade kenbaar heeft gemaakt. Indien deze adresgegevens onjuist zijn, kan de consument Baby Lemonade hierover per e-mail informeren tot het moment van verzending. Wanneer Baby Lemonade voor het moment van verzenden geen bericht heeft ontvangen, gaat Baby Lemonade er vanuit dat de opgegeven persoonsgegevens correct zijn en is zij niet aansprakelijk voor levering aan een onjuist adres.
3. Baby Lemonade zal geaccepteerde bestellingen met bekwame spoed, doch uiterlijk binnen 7 dagen, uitvoeren. Indien de bezorging vertraging ondervindt, of indien een bestelling niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt de consument hiervan uiterlijk 10 dagen nadat hij de bestelling geplaatst heeft bericht. De consument heeft in dat geval het recht om de overeenkomst zonder kosten te ontbinden.
4. Na ontbinding conform het vorige lid zal Baby Lemonade het bedrag dat de consument betaald heeft onverwijld terugbetalen of de openstaande factuur doen vervallen.
5. Baby Lemonade kan niet verantwoordelijk geacht worden voor de beschadiging, diefstal of het verlies van goederen tijdens de verzending via de externe bezorgdienst

Artikel 12 – Betaling
Om de betaling te voldoen kan gekozen worden voor direct betaling bij iDeal en Paypal maar ook afterpay bij Klarna

Artikel 13 – Klachtenregeling
1. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen bekwame tijd nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij Baby Lemonade middels het op de website beschikbaar gestelde contactformulier.
3. Bij Baby Lemonade ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door Baby Lemonade binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.(Download de Algemene voorwaarden als PDF bestand.)
© 2018 - 2019 Baby Lemonade | sitemap | rss
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.